Román kamionsofőr dühöng, hogy nem kaphat nyomravezetői díjat Anis Amriért

Tudtán kívül segített a berlini merényletet elkövető Anis Amrinak egy román kamionsofőr, akitől a terrorista útbaigazítást kért Lyon felé a francia 20-as autópálya egyik pihenőhelyén.  Alexandru Gindea dühös, hogy a francia hatóságoknak nem sikerült elkapniuk Amrit, ugyanis így ő megkaphatta volna a 100 ezer eurós nyomravezetői díjat, amit a német rendőrség ajánlott fel.

A 37 éves Alexandru Gindea az El Mundo című spanyol lapnak mesélte el, hogy kb. 10 percig beszélgetett Anis Amrival szerdán este, két nappal a hétfő esti berlini kamionos merénylet elkövetése után Limoges és Brive-la-Gaillarde között egy pihenőhelyen.

A találkozásuk után kapott észbe, hogy kivel volt dolga és azonnal értesítette a francia rendőrséget. Gindea dühös, hogy a francia hatóságoknak nem sikerült elkapniuk Amrit, ugyanis így ő megkaphatta volna a 100 ezer eurós nyomravezetői díjat, amit a német rendőrség ajánlott fel.

Mint írtuk, múlt hétfőn egy lengyel rendszámú kamion hajtott be Berlin egyik legnagyobb karácsonyi vásárának tömegébe. 12-en meghaltak a támadásban, köztük a kamion eredeti, lengyel sofőrje is. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. A halálkamiont a tunéziai származású Anis Amri vezette, akit pénteken hajnalban lőttek le Milánóban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?