BRÉKING: lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában

Egy ismeretlen fegyveres betört az ankarai kortárs művészetek galériájába, ahol Andrej Karlov orosz nagykövet mondott megnyitó beszédet az "Oroszország török szemmel" nevet viselő fotókiállítás alkalmából. Szemtanúk szerint a férfi hátulról lőtt rá a diplomatára, aki a földre zuhant.

A Reuters szerint a diplomata életét vesztette. Az orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, a támadó, aki hamis rendőrigazolvánnyal jutott be a galériába azt kiáltotta: "Takarodjatok!"

A nagykövet állapotát a helyszínen próbálják stabilizálni, de a Reuters hírügynökség később azt közölte, hogy a diplomata életét vesztette.

A SputnikNews orosz hírügynökség arról tájékoztat, hogy a támadás után a helyszínre sietett Szulejman Soylu török belügyminiszter is. Az Anadolu hírügynökség szerint a támadót „ártalmatlanították”.

Az RT percről percre típusú tudósításából azt tudtuk meg, hogy Vlagynimir Putyin orosz államfő állandó kapcsolatban van az orosz hírszerző szolgálattal.

A támadás pillanatát is rögzítette egy operatőr, CSAK ERŐS IDEGZETŰEK kattintsanak az alábbi videóra.

„Ne felejtsétek el Szíriát, ne felejtsétek el Aleppót. Amígy ott nincsenek biztonságban az emberek, addig ti sem lesztek” – kiáltotta a támadó akcentus nélküli török nyelven. 

A Reuters hírügynökségnek török biztonsági források megerősítették, a támadó szolgálaton kívüli helyi rendőrtiszt volt, Ankarában dolgozott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?