További támogatást hagytak jóvá a migrációs válság kezelésére EP-képviselők

A migrációs válság kezelését célzó uniós alapok számára 240 millió eurós támogatás folyósítását hagyta jóvá csütörtökön az Európai Parlament (EP) költségvetési bizottsága strasbourgi plenáris ülésén.

Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a segélyalapok hozzájárulnak a bevándorlók ellátásához, szállásaiknak biztosításához, nyelvtanfolyamaik finanszírozásához. Tevékenységükkel fokozzák az Európai Unió biztonságát, valamint segítséget nyújtanak Görögországnak és más érintett uniós tagállamnak a migrációs nyomás kezeléséhez.A képviselők sajnálatukat fejezték ki ugyanakkor, hogy a menekültek tagországok közötti elosztásának rendszere keretében nagyon kevés nemzetközi védelemre jogosult menedékkérő áthelyezésére került sor a megállapodás aláírása óta.

A tájékoztatás szerint a hozzájárulás többek között lehetővé teszi az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) számára, hogy már 2016-ban 50 új alkalmazottat foglalkoztasson a nemrégiben létrejött uniós határ- és parti őrség munkája elvégzéséhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?