Romániában is elterjedt pilótajátékra csaptak le a magyar ügyészek

Piramisjáték szervezésének bűntette miatt nyomozást rendelt el Magyarországon az ügyészség a Kairosz nevű cég ügyében. A MLM típusú vállalkozás – Kairos néven – Romániában is jelen van, és mesés jövedelmeket ígér a potenciális ügyfeleinek. Plakátjai Kolozsváron is megjelentek.

Az Index beszámolója szerint a magát a legstabilabb, legmegbízhatóbb és legjövedelmezőbb cégnek beállító, orosz hátterű Kairosznál elvileg azzal keresheti magát stabilan dúsgazdaggá egy befizető, hogy számítógépes tárhelyet adhat bérbe, ami után havonta pénzt kap. Ezzel éves szinten két és félszeres hozamot ígér a Kairosz.

Romániában például négy árkategóriájú szolgáltatási csomagot ígér a cég. A legolcsóbb 125 dollár. A regisztráció és a befizetés után a Kairosztól letölthetünk bizonyos szoftvereket a számítógépünkre, és 15 GB tárhelyet a rendelkezésükre bocsátunk egy évig. A cég cserében az év elteltével 312,5 dollár jövedelmet ígér. Ha a legdrágább, 2777 dolláros csomagot választjuk, és 320 GB tárhelyet adunk át, akkor 6942,5 dollárt zsebelhetünk be – ígéri a cég. A Kairosz működéséről itt olvashat részleteket.

Az Index szerint a valóságban ez egy sima pilótajáték, amiben olyan hozamot kínálnak a befizetőknek, amit egy ilyen szolgáltatás soha nem termelne ki. Azt, hogy nem is termeli, jelzi az, hogy a Kairosz mindenkit arra buzdít, hogy még vonjon be embereket a hálózatba – jegyzi meg a portál.

Becslések szerint Magyarországon a Kairosznak ezres nagyságrendű befizetője van. Romániáról nincsenek adatok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?