Egyáltalán nem vicces vége lett a horrorbohóc támadásnak

Vicces tréfának indult, de kis híján tragikus vége lett egy hétfő éjjeli berlini bohóctámadásnak. Egy tizenhat éves fiú bohócjelmezben, kalapáccsal rontott rá egy csapat tinédzserre, de egyikük egy kést rántott elő, és ijedtében beledöfte a bohócruhába bújt fiúba.

A berlini “horrorbohóc” este fél 8-kor lopózott a gyanútlan csapat mögé, majd egy kalapáccsal rájuk rontott. Az egyik tizennégy éves srác viszont azonnal előhúzott egy kést, és a támadó felsőtestébe döfte. Mikor levették a földön fekvő bohóc maszkját, rájöttek, hogy a fiú csak viccből támadta meg őket, és megvárták vele a mentőket – írta a Tagesspiegel német lap.

A rendőrség “Egyáltalán nem vicces” nevű  jegyzőkönyvében számolt be a támadás részleteiről. A megsérült bohócruhás fiút kórházba szállították, de életveszélyes sérülést nem szenvedett.

A horrorbohócoknak is nevezett ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, általában megijesztik őket és elfutnak, de rablási kísérletre is volt már példa; a hétvégén Berlinben és Brémában is megpróbáltak kirabolni bohócruhás ismeretlenek egy-egy embert. A kiszemelt áldozatok védekeztek és menekülésre kényszerítették a támadókat.

Az ijesztgetés fenyegetésnek minősülhet, akkor is, ha az áldozatnak nem történik bántódása, és akár egy év szabadságvesztés büntetés is járhat érte – fenyegetőzött hétfőn az észak-rajna-vesztfáliai tartományi kormány igazságügyi minisztere, Thomas Kutschaty, aki bűnelkövetőknek nevezte a bohócjelmezbe bújt támadókat.

A horrorbohóc-jelenség az Egyesült Államokban tűnt fel az utóbbi hónapokban. A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt szerint félő, hogy az ugyancsak az angolszász világból származó Halloween ünnephez (október 31.) közeledve mind gyakoribbá válik, egy “nagyon-nagyon csúnya trenddé terebélyesedik” Németországban.

Kapcsolódók

Kimaradt?