Kirúgná Navracsics Tibor a Fideszből Bayer Zsoltot

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában  kijelentette: "olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja". Navracsics Kálmán Olga műsorvezető kérdésére válaszolt, aki azt tudakolta, hogy van-e helye Bayer Zsoltnak a Fideszben.bayer

A jobboldali publicista, aki a Békemenet egyik szervezője és előszeretettel hangoztatja, hogy a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének birtokosa, a szombati Magyar Hírlapban megjelent Ki ne legyen? című írásában a romákat állatokhoz hasonlította. A szigethalmi késelés elkövetőit a cigányság széles rétegeivel azonosító cikk végén Bayer arról írt, hogy azt kell azonnal megoldani, hogy állatok ne legyenek.

Az LMP hétfői közleménye szerint Bayer írása közösség elleni izgatásnak minősül. A zöldpárt szerint a Fidesznek meg kell fontolnia, hogy továbbra is megtűri-e Bayert a párt soraiban.

A Szigethalmon megkéselt fiatal MTK-s bokszoló miatt fellángoló cigányellenes hangulatkeltésre reagálva Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, a sportklub elnöke múlt pénteken kijelentette: "szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg".

Kimaradt?