Tragédia a Földközi-tengeren: rengeteg holttestet találtak a vízben

Eddig 115 holttestet emeltek ki a Földközi-tengerből három nappal azt követően, hogy Egyiptom partjainál felborult egy bevándorlókat szállító hajó - közölte pénteken egy magas rangú helyi tisztviselő.

Egyiptom partjainál felborult szerdán egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz ember utazott. A legutóbbi információk szerint csak 163 embert mentettek ki a Földközi-tengerből, ami azt jelenti, hogy még több száz embert még mindig keresnek. A súlyos baleset Rosetta közelében történt.

A hajón szíriai, egyiptomi és más afrikai országok állampolgárai utaztak. Az első ismeretek szerint azért borult fel, mert a teherbírásához képest túl sokan voltak rajta. A mentés folyamatban van a haditengerészet és búvárok bevonásával.

Nem tudni, hogy pontosan mi volt a bevándorlók úti célja. Egyiptomból ez eddig a legnagyobb csoport, amely Európa felé indult. Afrika partjairól általában Olaszországot veszik célba a bevándorlók. 

Júniusban 320 ember fulladt vízbe Kréta görög sziget közelében. A túlélők azt mondták, hogy Egyiptomból indultak. Ugyanabban a hónapban az egyiptomi parti őrség pár napon belül 808 leendő bevándorlót tartóztatott le, mielőtt elindultak volna Európába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?