Szíriai támaszpontra látogattak orosz sportolók

Orosz sportolók - közöttük Jelena Iszinbajeva, a női rúdugrás világrekordtartója - ellátogattak hétfőn egy szíriai légi támaszpontra, ahonnan Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet állásait támadja.

Iszimbajeva - a 2004. és a 2008. évi olimpia aranyérmese, aki a legtöbb orosz atlétához hasonlóan nem vehetett részt a riói nyári játékokon -, vezette azt orosz sportolóknak a kormány ellenőrzése alatt lévő területen fekvő hmeimími légi bázisra ellátogató küldöttségét.

Az orosz televízió hétfőn felvételt mutatott be, amelyen a fehér trikót viselő rúdugrónő több tucatnyi katona reggeli edzését vezeti, felüléseket végez és kötélen mászik a katonákkal.

Iszinbajeva, aki a múlt hónapban vonult vissza a versenyzéstől, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába választották be, azt mondta: büszke arra, hogy a légi bázison növelheti a katonák harci szellemét. "Itt minden hazafisággal és büszkeséggel tölt el" - mondta. Több orosz sportoló, közöttük Szoszlan Ramonov birkózó, a férfi szabadfogású birkózás riói olimpiai bajnoka fákat ültetett a támaszponton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?