Édesapja ismerte fel az Iszlám Állam videóján szereplő brit gyereket

Édesapja ismerte fel a JoJo becenevű brit fiút abban az Iszlám Állam által posztolt videóban, amelyben gyermekek végeznek ki kurd foglyokat Szíriában. A most 13 éves JoJót édesanyja, a dzsihadista "fehér özvegy" hurcolta magával Szíriába még 2013-ban - írja a The Indepententre hivatkozva a hirado.hu.

Az Iszlám Állam szombaton tette közzé azt a hátborzongató felvételt, melyen gyermekek végeznek ki kurd foglyokat Szíriában. A rabokat fejbelövő brit kisfiúra hétfőn ismert rá saját apja, aki  Nagy-Britanniában él, és azóta nem látta a gyermeket, hogy “fehér özvegyként” elhíresült édesanyja kivitte magával a terrorszervezet kalifátusába 2013-ban.

A neve elhallgatását kérő férfi szerint a gyerek az ő fia, 13 éves, Joe Jonesnak hívják, édesanyja pedig nem más, mint a világ egyik legkeresettebb terroristája, Sally Jones. A gyermek szülei 2004-ben, születése után különváltak. Sally nem sokkal ezután áttért az iszlám vallásra, és hozzáment feleségül egy dzsihadistához. A pár 2013-ban Szíriába utazott JoJóval együtt, aki ekkor még csak 10 éves volt. Sally férje egy 2015-ös dróntámadás során életét vesztette, a nő így kapta becenevét is: a fehérz özvegy.

A hátborzongató szombati felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat. A videón nem árulják el a kisfiú “valódi nevét”, mivel az terrorszervezet agymosásához az is hozzátartozik, hogy mindenkit csak az iszlám nevén szólítanak. Miután azt írtak a feje felé, hogy Abu Abdullah al-Britani, egyértelművé vált, hogy kisfiú brit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?