Újrakezdődött a tanítás a newtowni iskola tanulói számára

Újrakezdődött a tanítás csütörtökön annak connecticuti iskolának a tanulói számára, amelyben egy fegyveres decemberben 20 gyerekkel és 6 felnőttel végzett.

Mivel a newtowni Sandy Hook Elemi Iskolát a rendőrség még mindig tetthelyként kezeli, a tanítás a több mint 400 tanuló számára mintegy 11 kilométerrel távolabb, a szomszédos településen, Monroe-ban kezdődött meg, a Chalk Hill-i felső tagozatos iskolában. newtown

"Ez rendes tanítási nap lesz" - nyilatkozott Janet Robinson newtowni tanfelügyelő, miközben a gyerekekre rendőrök vigyáztak. A többi newtowni iskola tanulóit is fegyveres őrök vigyázzák. Monroe-ban a szülőknek megengedték, hogy óra közben az osztályteremben tartózkodhassanak.

A Sandy Hook iskola élén új igazgató, egy 2010-ben visszavonult tanárnő, Donna Page áll; elődje, Dawn Hochsprung életét veszette a támadásban. A newtowni lövöldözésben - amely a második legvéresebb iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államok történetében - a támadó, Adam Lanza saját anyjával is végzett, mielőtt december 14-én betört az iskolába. Tettének indítékairól azóta sem közölt semmit a rendőrség.

Az első tanítási napot megelőzően a newtowniak számára nyílt napot tartottak új iskolájukban, amelyen a tanulókat játékokkal lepték meg. A monroe-i tanintézményt önkéntesek segítségével felújították, még a mellékhelyiségek padlóját is megmagasították a szomszéd településről érkezett kisiskolások számára.

Kimaradt?