Román hekker tehetett keresztbe Hillary Clintonnak

Román hekker gyűjthetett adatokat az amerikai Demokrata Párt képviselőiről, illetve több száz asszisztensről. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata csoportjának vezetője az incidenst a hetvenes évekbeli Watergate-ügyhöz hasonlította – írja a Washington Post.

A hekker többek között hozzáférést nyert a Demokrata Párt kampánybizottságának szerveréhez. A „Guccifer 2.0” álnevet viselő számítógépes bűnöző személyes és hivatalos adatokat szerzett meg a kongresszusi képviselőkről. Nancy Pelosi megjegyezte, hogy le fogja cserélni a telefonszámát és ugyanezt javasolja kollégáinak is.A hírek szerint a hekker román nemzetiségűnek adta ki magát, de tagadta, hogy kapcsolatban állna Oroszországgal. A kaliforniai képviselőnő egy csütörtöki sajtóértekezleten kijelentette, nyilvánvaló, hogy az oroszok állnak a demokraták elleni számítógépes támadások mögött.

Hillary Clinton kampánystábja korábban jelezte, a kibertámadás célja az volt, hogy olyan információk kerüljenek nyilvánosságra, amelyek a Republikánus Párt jelöltjének, Donald Trumpnak kedveznének.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?