Bombariadó miatt kiürítettek egy müncheni bevásárlóközpontot és egy vasútállomást

A Focus Online információja szerint bombariadó miatt kiürítették Münchenben a Pasing-Arcaden bevásárlóközpontot és a mellet lévő Pasing vasútállomást.

A rendőrség Twitter-üzenetben felszólította a lakosokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.

Mire a hír eljutott a médiához, a vasútállomásra már visszaengedték az embereket, ám a bevásárlóközpontban még nem zárult le a vizsgálódás. Várhatóan robbanóanyag után kutató kutyákat is bevetnek, hogy tisztázzák a helyzetet.

Romániai idő szerint 20.30-kor a rendőrség a Twitteren tette közzé, hogy a Pasing-Arcaden bevásárlóközpontot is megnyitották.

A kora reggeli órákban a német rendőrség átmenetileg kiürítette a bajorországi Starnberg vasútállomását bombariadó miatt, amely később a hatóságok szerint „rossz tréfának” bizonyult.

Németországban több támadás is történt az elmúlt hetekben. Július 18-án Würzburgnál egy bizonytalan személyazonosságú menedékkérő megsebesített öt embert. Rárontott a rendőrökre is, ezért lelőtték. Július 22-én egy 18 éves iráni-német állampolgár Münchenben kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Július 24-én egy 27 éves szíriai férfi – akinek menedékkérelmét elutasították – felrobbantotta magát Ansbachban egy fesztivál közelében; a férfi életét vesztette, tizenöten megsebesültek. A hatóságok szerint a würzburgi és az ansbachi eset iszlamista terrortámadás lehetett, a müncheni vérengzés pedig valószínűleg az elkövető szélsőjobboldali, rasszista meggyőződésére vezethető vissza.

Kimaradt?