Fokozott készültség az amszterdami repülőteren

Fokozott ellenőrzéseket végeztek szombaton az amszterdami Schiphol repülőtéren biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt – közölték helyi illetékesek.

A repülőtéren megerősített járőrözés zajlik, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítanak és átvizsgálnak, ami torlódásokat okoz.

A holland terrorizmusellenes intézkedéseket összehangoló megbízott hivatal (NCTV) nem közölt részleteket az esetleges biztonsági kockázatról, csak annyit közölt, hogy rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, beleértve a járművek átvizsgálását.

„Jelzés érkezett (fenyegetésről) a repülőtérrel kapcsolatban” – közölte Edmond Messchaert, a hivatal szóvivője. „A fokozott ellenőrzések a repülőtéren dolgozók és az utazók biztonságát hivatottak szolgálni” – tette hozzá.

A terrorfenyegetettség szintjét – amely a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg – nem emelték. Hollandia támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, a belgiumi és a németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít.

Kimaradt?