Martonyi gratulált Titus Corlățean kinevezéséhez

Martonyi János külügyminiszter levélben gratulált Titus Corlatean román külügyminiszternek újbóli kinevezése alkalmából – közölte a magyar külügyi tárca vasárnap az MTI-vel.

martonyi kezfogas„Örömömre szolgál, hogy Románia új kormányában változatlanul Ön látja el a külügyi tárca vezetését, ami jó alapot biztosít a 2012. október 1-jén Budapesten megkezdett párbeszéd töretlen folytatására. Megerősítem készségemet a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztése és további tartalommal való megtöltése, valamint az Európai Unió aktuális kérdései közül a bennünket közvetlenül érintő politikák összehangolása iránt" – olvasható a tárca közleményében.  

Martonyi János a levélben kifejezte meggyőződését, hogy a két ország között kialakult szoros és sokrétű együttműködés továbbfejlesztésének, a közös ügyek hatékony megoldásának, az esetleges nézetkülönbségek tisztázásának egyetlen célravezető útja a rendszeres párbeszéden alapuló kapcsolattartás.

„Ennek jegyében biztosíthatom Önt arról, hogy magyar részről továbbra is készen állunk valamennyi szakterület tekintetében az egyeztetések folytatására vezetői és szakértői szinten egyaránt" - írta Martonyi János román kollégájának.

Kimaradt?