Sanders Clintonra voksol majd az őszi elnökválasztáson

Hillary Clinton pártbeli vetélytársa, Bernie Sanders egy péntek reggeli tévéműsorban arról beszélt, hogy bár egyelőre még nem támogatja teljes mértékben Clinton elnökjelöltségét, de ha ő lesz a párt elnökjelöltje, akkor rá szavaz majd.

A vermonti szenátor az MSNBC televízióban az újságíró azon kérdésére, hogy szavazna-e novemberben a volt külügyminiszterre, igennel felelt. S hozzátette: „minden tőlem telhetőt megteszek, hogy vereséget mérjünk Donald Trumpra”. Trump elnökké választása ugyanis, fejtegette Sanders, „katasztrófa lenne az országnak”. „Nincs szükségünk olyan elnökre, akinek bigott kampánya mexikóiak, spanyolajkúak, muszlimok és nők sértegetésére épül, aki nem hisz a klímaváltozásban. Az ilyen embernek nem szabad elnöknek lennie” - fogalmazott a demokrata párti politikus.

Sanders pénteken reggel több televíziós műsorban is kifejtette véleményét. A CBS reggeli műsorában azt hangsúlyozta, hogy - bár az ő és Clinton kampánycsapata folyamatosan kapcsolatban áll egymással, de - egyelőre nem támogatja Hillary Clinton elnökjelöltségét. Mert „még nem hallottam tőle azt, amit szerintem mondania kell” - fogalmazott a szenátor. Felvetette: ahhoz, hogy támogassa Clinton elnökjelöltségét, vetélytársának az ingyenes felsőoktatás megteremtése, a minimálbérként 15 dolláros órabér és az általános egészségbiztosítás bevezetése mellett kellene kiállnia. Sanders leszögezte, hogy nem tudja mikor és hogyan, de reményei szerint még az elnökjelölt-állító nyári philadelphiai konvenció előtt támogatásáról tudja biztosítani Hillary Clinton elnökjelöltségét. A CNN hírtelevízióban Bernie Sanders nagyon határozottan kijelentette: a Brexit, vagyis az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból nem befolyásolhatja az amerikai választásokat. „Donald Trump nem fog győzni” - állította.

Kapcsolódók

Kimaradt?