Tortát kapott az arcába a német Balpárt egyik vezetője

A pártja kongresszusán támadták meg az ellenzéki német Balpárt egyik vezetőjét. Sahra Wagenknecht saját párttársaival ellentétben úgy véli, hogy Németországnak nem lenne szabad minden menekültet beengedni az országba.

Sahra Wagenknecht a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője. A Deutsche Welle beszámolója szerint éppen Bernd Riexinger pártelnök beszédét hallgatta a magdeburgi kongresszuson, amikor tortát vágtak az arcába.

A párttársai siettek Wagenknecht védelmére. A támadókat, egy nőt és egy férfit eltávolították a helyszínről – közölte a Balpárt szóvivője. A támadásért a „Tortát az embergyűlölőknek” elnevezésű antifasiszta csoport vállalta a felelősséget. Azzal vádolják Wagenknechtet, hogy politikai célokra használja a menekültellenes hangulatot, így nem jobb, mint a szélsőjobbos Alternatíva Németországnak.

Wagenknecht többször hangsúlyozta, hogy Németország nem képes végtelen számú menekültet befogadni, „nem jöhet mindenki”. Ezt a véleményt a párttársai sem osztják. A Balpárt egyelőre a legnagyobb ellenzéki párt a parlamentben, de támogatása csökken az Alternatíva javára – írja az Origo.

Címlapi illusztrációnk forrása: Bild

Kimaradt?