Lövöldözés egy amerikai iskolában - kisgyerekek is sérültek

Állítólag ketten lövöldöztek a connecticuti Sandy Hook Általános Iskolában, ahol 5-10 éves gyerekek tanulnak. A halálos áldozatok között gyerekek is vannak, több sebesült van. Az egyik lövöldöző meghalt. A rendőrség evakuálta és kutyákkal fésülte át az épületet.

A helyi média szerint lövöldöztek egy connecticuti általános iskolában – írja az Index.hu a BBC alapján. A rendőrök megérkeztek a helyszínre, és elkezdték evakuálni az iskolát. Paul Vance rendőrségi szóvivő szerint a helyzet még nem oldódott meg.

amerikaisuli osztely

A rendőrségre helyi idő szerint reggel 9 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az iskolában megjelent egy fegyveres – írta meg a Hartford Courant helyi lap, ami szerint a lövöldözésnek több halálos áldozata van, köztük van az egyik lövöldöző is. Van, akit többször meglőttek, és több sebesült is van. Az áldozatok között gyerekek is vannak, de nem világos, hogy a halottak között is vannak-e gyerekek. A helyi NBC hírcsatorna szerint a közeli Danbury kórházba három sebesültet szállítottak.

A lap szerint a helyi karhatalmi alakulat tagjainak tucatjai és felfegyverzett rendőrök érkeztek a helyszínre, illetve mentősök, akik hordágyakat fektettek a földre. Helyi idő szerint délelőtt 11 órakor még mindig az épületet átfésülése zajlott, és rendőrkutyákat is bevittek. A polgármester folyamatos kapcsolatban áll a rendőrséggel. Newtown kerületben több iskolát is lezártak a hír hallatán.

amerikaisuli sokgyerek

A Sandy Hook Általános Iskolába – ahol a lövöldözés történt – futva sietett több szülő a gyerekéért. Az egymás kezét fogó iskolásokat tanárok kísérték ki az épületből, többen sírtak. A Sandy Hook egy állami iskola, aminek több mint 600 tanulója van az óvodásoktól a 4. osztályosokig (5-től 10 éves korig). A délutáni iskolabusz-járatokat törölték.

Kimaradt?