Illegális fegyverműhelyt számoltak fel Budapesten

Illegális fegyverműhelyt számoltak fel a nyomozók Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 52 éves és egy 64 éves budapesti férfi ellen nyomoz lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - írták.

A járőrök csütörtök délután a főváros XIV. kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál intézkedtek a 64 éves férfi ellen. Autójában engedély nélkül tartott - a szakértő elsődleges véleménye szerint éles - maroklőfegyvert találtak.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi XV. kerületi lakásán, ahol további engedély nélkül birtokolt, feltehetően éles lőfegyvereket, valamint robbanóanyagnak, robbanószernek minősülő anyagokat, gránátokat foglaltak le, a pincéjében pedig nagy mennyiségben találtak fegyveralkatrészeket. A rendőrség adatai szerint a férfi illegálisan fegyverkészítéssel, -átalakítással foglalkozott - írták.

Felmerült, hogy a gyanúsított egy III. kerületi férfitól vásárolta az autójában talált fegyvert. A nyomozók csütörtök este a feltételezett eladónál is házkutatást tartottak, és az ő lakásában szintén lefoglaltak fegyvereket, lőszereket.

A rendőrök kezdeményezték mindkét őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Kimaradt?