Vona Gábor megtisztította a radikálisoktól a Jobbik „vezérkarát”

A Jobbik elnöke szerint csak pártja képes leváltani a Fidesz-kormányt, de ehhez személyi változásokra van szükség. Vona Gábor erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtökön.

A politikus, arra reagálva, hogy a Jobbik vezetéséből, az ő döntésére, kiszorul Novák Előd, Apáti István és Szávay István alelnök, azt mondta: 2018-ban olyan elnökségre lesz szükség, amely rendelkezik a kormányra jutás és a kormányzás képességével.

A pártelnök hangsúlyozta: a távozó három alelnökkel együtt kíván működni, de náluk "vannak jobbak". Azt mondta, polgármesterekben gondolkodik, akik bebizonyították, hogy jobbikos programmal és elképzelésekkel meg lehet szerezni egy közösség bizalmát; ezt a tapasztalatot szeretné az elnökségben érvényesíteni. 

Vona Gábor kifejtette, hogy a kormányra kerüléshez a Jobbiknak néppártként kell működnie. Ez a törekvés szerinte sikerrel járt, példaként a tavaly áprilisi tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választást említette, amelyen pártja megszerezte első egyéni mandátumát. 

Vona Gábor arról is beszélt, hogy a mai pártok közül egyikkel sem akarnak szövetségre vagy koalícióra lépni.

Kapcsolódók

Kimaradt?