Szívroham gyanújával váratlanul kórházba került Robert Fico

Egészségügyi kivizsgálás céljából az egyik pozsonyi kórházba, a Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe (NÚSCCH) került csütörtökön Robert Fico szlovák kormányfő – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a miniszterelnök szóvivőjére hivatkozva.

Robert Ficónak az eredeti tervek szerint csütörtökön, újraválasztott miniszterelnökként első külföldi útjára, Csehországba kellett volna látogatnia. Mivel ezt az utat csütörtökön reggel váratlanul mondták le, egyértelmű, hogy a mostani orvosi kivizsgálás nem volt előre betervezve. A kórház és a kormányfő szóvivője is megerősítette, hogy Fico kardiológiai kivizsgálásra ment.

Az esetről a Denník N című szlovák liberális napilap honlapján saját információkra hivatkozva azt írta: a kormányfőt szívroham gyanúja miatt vizsgálják, ám a kórházba nem mentő vitte be. Sőt, az Új Szó szerint saját kocsijával ment be a kórházba.

A lap szerint a kormányfő már kedd reggeli kocogása közben sem érezte jól magát. Nem jelent meg a bíróságon sem, ahol tanúskodnia kellett volna. Szerdán csak egy rövid sajtótájékoztató erejéig állt a nyilvánosság elé, de újságírói kérdésekre már nem válaszolt.

Kimaradt?