Magyar óvodások családjait keresi fel Kárpátalján a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség 170 nagycsoportos magyar óvodás családját keresi fel a kárpátaljai Felső-Tisza-vidéken csütörtökön és pénteken a magyar iskolaválasztás érdekében.    

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint e két napon az ukrajnai általános iskolai beiratkozások előtt - a Felvidéken sikerrel működő beiratkozási programjának mintájára - Kárpátalja Felső-Tisza-vidéken 170 iskolakezdés előtt álló magyarul beszélő óvodásának juttatja el ajándékcsomagját a szövetség, a szülőkhöz szóló magyar iskolaválasztás mellett érvelő levelével együtt, különös tekintettel a régióban tapasztalható asszimilációs tendenciákra. 

Mint írták, a Rákóczi Szövetség racionális és érzelmi érvekkel arra biztatja és bátorítja a kárpátaljai szülőket, hogy gyermekük felnőttként remélt boldogulása érdekében kárpátaljai magyar iskolát válasszanak, különös tekintettel az ott megszerezhető többlettudás és szélesebb kapcsolatrendszer lehetőségére, hiszen egy kárpátaljai magyar iskola a magyar nyelv és kultúra mellett az ukrán nyelv és kultúra magas szintű elsajátítását is biztosítja.

A Rákóczi Szövetség a megszólított családoknak megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén a szeptemberi iskolakezdést követően számíthatnak a szövetség és a magyar civiltársadalom 10 ezer forint értékű beiratkozási ösztöndíjára. A gyermekek részére eljuttatott ajándékcsomag különböző iskolaszereket és az iskolakezdést segítő könyveket tartalmaz.

A szövetség partnereivel - Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség, helyi oktatási szakemberek - együtt arra törekszik, hogy az ukrán nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag és az üzenet.

Kapcsolódók

Kimaradt?