Szlovénia eltávolíthatja a határzárt

Horvát sajtóértesülések szerint Szlovénia a közeljövőben eltávolítja a szlovén-horvát határon felállított pengés drótkerítést.

A lapok szerint erre Miro Cerar szlovén miniszterelnök tett ígéretet Tihomir Orešković horvát miniszterelnöknek múlt héten Brüsszelben az EU-török csúcson.

A szlovén miniszterelnöki hivatal közleményben reagált a hírre, amelyben az olvasható, hogy Szlovénia fontolóra vette ugyan, hogy lebontja a szlovén-horvát határon felállított drótkerítés egy részét, de nem két héten belül, ahogy arról a Jutarnji List és a Vecernji List horvát napilap hétfőn beszámolt.

A közleményben az áll, hogy Szlovénia továbbra is figyelemmel kíséri az eseményeket, és amennyiben elég biztosítékot talál arra, hogy a kerítésre nincs többé szükség, eltávolítja azt.

Ugyanakkor egyes helyeken valószínűleg érintetlenül hagyja, annak érdekében, hogy könnyebben tudja ellenőrizni a határátlépéseket. Szlovénia március közepén elkezdte rácskerítéssel felváltani az ideiglenes szögesdrótot. A cserét először a turisták által látogatott helyek és a települések közelében lévő határszakaszokon végezték el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?