Nagyot ugrott Angela Merkel népszerűsége

Angela Merkel német kancellár négyéves mélyponton lévő népszerűsége elmozdult, és a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a korábban mért 46 százalék helyett most 54 százalékot mértek, négy hét alatt 8 százalékot javítva.

A legfrissebb felmérés épp időben jött Merkelnek, hiszen két múlva három német tartományban tartanak választásokat. Sokan úgy gondolták, hogy a március 13-i voksolások egy igen szélsőséges pillanatképet mutatnak majd, és bár most csak a tartományi parlamentek képviselőit választják meg, a berlini kormányzatnak is komoly üzenet lesz az eredmény – írja az atv.hu.

Egy másik jó hír is erősítheti Merkel túlélését, hogy legfőbb kritikusainak támogatottsága az utóbbi időben jelentősen zuhant az ARD televízió által mért adatok szerint. Horst Seehofer, Bajorország miniszterelnöke például 7 százalékot vesztett, amivel országos szinten csak 38 százalékos bizalmi indexet tudhat magának.

Egyes elemzők úgy értelmezik a mostani közvélemény pálfordulását, hogy Merkel személye iránt nem gyengült a bizalom, de abban az esetben mindez azonnal eltűnik, ha a menekültkérdés kerül napirendre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?