Felakasztotta magát két menekült Athén egyik forgalmas terén

Két migráns akasztotta fel magát egy fára az Athéni Viktória téren csütörtökön. Azért próbáltak meg öngyilkosságot elkövetni, mert nem bírták kivárni, hogy Görögország északi részébe utaztassák őket - írja az MTI.

A forgalmas téren társaik hamar leszedték őket a fáról, nem sok esélyük volt így meghalni, inkább csak a figyelmet akarták magukra vonni. A két migránst kórházban ápolják.

Csütörtökön arról adtak hírt, Görögország középső részén a macedón határ felé gyalog indult útnak egy autópálya mellett kétszáz elkeseredett migráns.

A rendőrség megpróbálta megállítani őket, amire a menekültek ülősztrájkba kezdtek az autópályán. Emiatt hatalmas torlódás alakult ki a fontos közlekedési útvonat szerepét betöltő E75-ös úton.

A Szalonikihoz közeli, diavatai átmeneti befogadótáborban is tiltakozások voltak. Amint arról a görög rádió beszámolt, migránsok leszakították a létesítmény kerítését és elindultak a határ felé.

Görögországból Macedóniába mintegy 1100-an utaztak ki az elmúlt 24 órában, eközben újabb hétezer migráns érkezett a görög szigetekre. A dél-görögországi, Athén melletti Pireusz kikötőbe csütörtök reggel több mint 1300 menedékkérő érkezett az Égei-tengeri görög szigetek érintésével Törökországból a kikötői hatóság közlése szerint. További mintegy ezer fő érkezése várható a nap folyamán Pireuszba.

Kapcsolódók

Kimaradt?