Újabb borzasztó tettekkel hívta fel magára a figyelmet az Iszlám Állam

Legalább 129 fő életét vesztette vasárnap, amikor több öngyilkos merénylet rázta meg a szíriai Damaszkusz és Homsz városokat. Az áldozatok között sok a gyermek, mivel a robbantásokat tanítási napra időzítették. A támadásokat az Iszlám Állam közleményben vállalta magára. 

Több pokolgépet robbantott vasárnap az Iszlám Állam a szíriai Damaszkusz és Homsz városokban. A damaszkuszi merényletben legalább 63-an, míg a homsziban közel 46-an vesztették életüket. Az áldozatok között sok a gyermek, mivel a robbantásokat tanítási napon hajtották végre. Egyes források szerint a halottak száma tovább nőhet - írja az Al Jazeera. 

A SANA hivatalos kormányzati hírügynökség információi szerint az autóba rejtett bomba detonációját két öngyilkos merénylő támadása követte Damaszkuszban. A Szajjida Zainab síita külvárosi negyed elleni támadásban legalább 83-an meghaltak és 178-an megsérültek - jelentette ki a szír médium. A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja civil szervezet szerint 63-an haltak meg, ám sok sebesült állapota kritikus. Az AFP hírügynökség kiemelte, legalább 60 üzlet sérült meg a támadássorozatban. 

A damaszkuszi robbantások mindössze pár órával követték a nyugat-szíriai Homsz városában végrehajtott merényleteket. A két pokolgépes detonációban legalább 46-an meghaltak és több tucat fő megsérült - közölte a szíriai külügyminisztérium. A kormányközeli Al-Zahraa negyedben véghezvitt merényleteket az Iszlám Állam közleményben vállalta magára. 

A támadások egy napon történtek az amerikai és orosz tárgyalásokkal. A szíriai tűzszünetről John Kerry amerikai külügyminiszter az egyeztetést követően elmondta, mindkét fél a konfliktus lezárásán dolgozik. A politikus rámutatott, az előzetes megállapodást várhatóan Barack Obama és Vlagyimir Putyin elnökök tárgyalása követi, ám a nemzetközi közösség 'még sohasem volt ilyen közel a megoldáshoz.'

Kimaradt?