A németek külön szálláshelyet nyitnak a homoszexuális menekülteknek

Leszbikus, meleg és transznemű menedékkérőknek nyitnak szállást a németországi Nürnbergben - jelentette hétfőn a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság.

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be, köztük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak, és egy meleg iraki, aki egy Nürnberg környéki befogadóállomáson találkozott azzal a homofób bandával, amely már hazájában is gyötörte szexuális irányultsága miatt.

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része "sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét", akik így "állandó stresszben" élnek - mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak. Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztályán döntenek arról, hogy ki költözhet be - áll a BR beszámolójában.

Kimaradt?