Négy áldozata volt egy kanadai iskolai lövöldözésnek

Négy halottja volt annak a kanadai iskolai lövöldözésnek, amely Saskatchewan állam északi részén történt. Húsz éve nem történt ilyen véres támadás Kanadában, a hatóságok rendkívüli állapotot hirdettek.

A tartomány kormányzója, Brad Wall megerősítette, hogy valóban lövöldözés történt az egyik kanadai őslakosok számára épült oktatási intézményben. 

Az egyik diák, Noel Desjarlais sikeresen kimenekült az épületből, és azt mondta a BBC tudósítójának, hogy a háta mögött legalább 6-7 lövés dördült. 

A La Loche Community School 900 diákjáról is keveset tud a brit közszolgálati adó. Az intézményben óvodás korú gyerekek is tanulnak, de úgy tudni, hogy a támadás a nagyobb gyerekeket érhette.

Kanadában több mint húsz éve nem volt ennyi halálos áldozatot követelő lövöldözés. 1992-ben a montreali egyetemen szintén négy emberrel végzett egy támadó.

A mostani merénylő az iskola mellett egy másik helyszínen is lövöldözött. A saját otthonában megölte a testvéreit, utána indult a középiskolába, ahol a saját lányát is megölte, aki az iskola egyik tanára volt.

Az iskola épülete előtt fogták el.

Kimaradt?