Hatvan mintát vettek Jasszer Arafat teteméből

Mintegy hatvan mintát vettek Jasszer Arafat néhai palesztin elnök földi maradványaiból kedden Rámalláhban, majd azokat elemzés céljára háromfelé osztották a vizsgálatot végző három csapat között - közölte vasárnap egy lapinterjúban a svájci csapat vezetője.arafat

Patrice Mangin, a lausanne-i törvényszéki orvosi egyetemi központ igazgatója a Le Matin Dimanche című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a palesztin törvényszéki orvos, aki egyedül nyúlhatott a maradványokhoz, végrehajtott minden kívánt mintavételt, összesen mintegy hatvanat.

Három szakértői csapat vizsgálja a minták alapján, hogy megmérgezték-e a palesztinok történelmi vezetőjét, aki nyolc évvel ezelőtt hunyt el: egy francia, amely az özvegy, Szúha Arafat franciaországi beadványa nyomán jött létre, egy svájci, valamint egy orosz, amelyet a Palesztin Hatóság bízott meg.

"Mindegyik csapatnak körülbelül húsz hasonló minta van most a birtokában - folytatta a svájci professzor. - Három mintatípus van: az első a test azonosítására szolgál, a második a 210-es polónium gyanított jelenlétét illető feltevés igazolására, a harmadik pedig technikai célú vizsgálatokra."arafatsclothing

A néhai palesztin vezető halálának okát azért vizsgálják, mert egy svájci intézet szakértői a rendkívül mérgező, halált okozó radioaktív anyagot találták egy ruhadarabon, amely állítólag az övé volt. Ha a minták vizsgálata igazolja a mérgezés gyanúját, akkor a palesztin vezetők a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) fordulnak - közölte Taufík Tirávi, a palesztin vizsgálóbizottság elnöke.

Kimaradt?