Megtalálták és biztonságba helyezték a kilőtt orosz gép másik pilótáját

Egy szíriai orosz bázison van az a katapultált pilóta, akit a tegnapi orosz-török légi incidens után még kerestek. Az orosz védelmi minisztérium légvédelmi rakétarendszert telepít Szíriába.

Oroszország szerda reggel közölte: a kedden a török-szír határon kilőtt Szu-24-es másik pilótáját megtalálták és egy szíriai orosz bázison helyezték biztonságba - közölte az Interfax.

Szerdai hírek szerint az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy S-400 típusú földi légvédelmi rakétarendszert telepít szíriai bázisára. Szergej Sojgu elmondta, a hmeimimi bázisra telepítetendő utolsó generációs rakétarendszer feladata lesz védelmet biztosítani a vadászgépeknek is.

Az S-400-as típusű földi légvédelmi rakétarendszer az Almaz Antei cég fejletszette ki a korábbi S-300-as rakétavédelmi rendszerből. Hosszú- és középtávú rakétákkal operál, hatótávolsága eléri a 400 kilométert. Ilyen rendszerrel egyelőre csak az orosz hadsereg rendelkezik.  

Közben Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, hogy bár a Szu-24-es a szíriai Lataikában csapódott be, de az F-16-osok rakétái még a török légtérben találták el. A gép egyes darabjai Törökországban landoltak, két embert megsebesítve - tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?