Muszlimok tüntettek az ellen, hogy összemossák az iszlámot a terrorizmussal

Több mint tízezren tüntettek szombaton Toulouse-ban a barbarizmus és az ellen, hogy az iszlámot összemossák a terrorizmussal. A felvonulást a szakszervezetek hirdették meg, és jelen volt a polgármester, valamint a város több vezető tisztségviselője is.

"Meg akarjuk mutatni, hogy egységesek vagyunk a fogalmak összekeverésével szemben, és bármivel szemben, amely a társadalom szétszakításán munkálkodik. Mindannyian békére törekszünk" - mondta az egyik tüntető.

Rómában a szakadó esőben vonultak

Több száz olasz muszlim vonult fel szombaton a szakadó esőben Rómában, hogy megmutassák: elhatárolódnak az iszlamista terroristáktól. Az emberek a “Nem az én nevemben” felirat alatt meneteltek. Más városokban is voltak hasonló megmozdulások.

Az olasz Iszlám Konföderáció elnöke szerint a terroristacsoportok csak gyűlöletet keltenek az emberek és a vallások között. "A vallásnak ehhez semmi köze. A mi vallásunk nem a terroristák vallása, nem a háború vallása, hanem a békéé" - mondta.

Stockholmban a párizsi vérengzés áldozatainak emléke előtt tisztelegtek egy perces néma csenddel szombaton.

A héten Európa-szerte voltak megemlékezések, köztük a Calais-i menekülttáborban is. Itt mintegy száz migráns emlékezett meg csendben az egy héttel ezelőtt Párizsban megölt 130 áldozatról: “Testvériek vagyunk Franciaországgal, megértjük a tragédiát, amit az itteniek átélnek, minket is az Iszlám Állam üldöz, ezért menekültünk el a hazánkból”.

Kapcsolódók

Kimaradt?