Anonymous: hét helyszínen terveznek merényletet vasárnap

Hét helyszínen terveznek vasárnap merényleteket az Anonymous hackercsoport információi az iszlám dzsihadista terroristák. A bejelentést egy Guy Fawkes maszkos hacker tette.

A párizsi merényletek után az Anonymous kiberháborút hirdetett az Iszlám Állam ellen, a csoport tagjai számos dzishadista honlapot és Twitter-fiókot törtek fel és nyilvánosságra hozták több száz, az Iszlám Államot támogató személy adatait.

A hackerek úgy tudják, hogy vasárnap újabb támadás készül Párizs ellen, de az Egyesült Államokban, Indonéziában, Olaszországban és Libanonban is kiszemeltek eseményeket a terroristák.

„Ezzel a közleménnyel az a célunk, hogy az egész világ, de legalább azoknak a tudtára hozzuk, akiknek szándékukban áll részt venni ezeken az eseményeken, hogy milyen veszélyeknek teszik ki magukat” – fogalmaz a maszkos hacker. Hozzátette: egy másodlagos céljuk, az Iszlám Államot is eltérítsék szándékától azzal, hogy nyilvánosságra hozzák terveit.

FRISSÍTÉS: Az Anonymous egyik belső csoportja, az OpParisIntel a Pastebin fájlmegosztóra töltötte fel a bizonyítékait. Mint írják, a dokumentumot napokkal ezelőtt elküldték a hivatalos szerveknek világszerte. "Megkapták; innen már rajtuk múlik, hogy mit kezdenek vele. Mivel eddig semmit sem tettek, és már majdnem 22-e van, saját kézbe kell vennünk a dolgokat. Csak azért vállalunk felelősséget, hogy figyelmeztessük a civileket (ha a hatóságok nem tennék meg)" – fogalmaznak. (Index)

Az Anonymous a következő eseményeket tartja terrorveszélyeseknek:

  1. Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor – Le Bizen (Párizs)
  2. Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull – Concrete (Párizs)
  3. Collectif du Droit des Femmes nőjogi felvonulás(Párizs)
  4. Krisztus király ünnepség (Róma)
  5. Al-Jihad (Indonézia)
  6. Five Finger Death Punch (Milano)
  7. Egyetemi imanap  a Kasliki Szentlélek Egyetemen (Libanon)

Az International Business Times megkeresésére a hackercsoport egyik tagja elmondta, az általuk összegyűjtött információkat eljuttatták a brit és az amerikai kémelhárításnak, de nem áll szándékukban nyilvánosságra hozni őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?