Feláldozta magát a lányáért a mexikói polgármester

Az első támadásban elvesztette a férjét, és súlyosan megsebesült. A másodikban életveszélyes sérüléseket szenvedett. A harmadikban már csak a kislánya életéért könyörgött a mexikói Tiquicheo város polgármesternője. A 36 éves Maria Santos Gorrostieta összevert, megkötözött és megkéselt holttestét egy út mellett találták meg, nyolc nappal az elrablása után. A támadást végignéző szemtanúk szerint a kislányát iskolába szállító nő csak azért könyörgött a támadóinak, hogy a gyerekét ne bántsák, mire azok átültették autójukba és elhajtottak.maria-santos-gorrostieta-mu

Az esetről a Daily Mail számolt be. Az orvosi egyetemet végzett, háromgyerekes Gorrostietát 2008-ban választották meg a Mexikóvárostól nyugatra fekvő Tiquicheo polgármesterének. A nőt a drogkartellek azonnal fenyegetni kezdték, az első támadásra 2009 októberében került sor.

Gorrostieta férje belehalt a sérüléseibe, ő azonban meggyógyult és visszatért. Három hónappal később azonban ismét rátámadtak: a kisbuszát 30 golyó érte, őt három találta el. Súlyos sérülései (élete végéig sztómazsákot kényszerült hordani) és állandó fájdalma ellenére ismét visszatért a posztjára.

Amikor kétségbe vonták, hogy valódiak a sérülései, Gorrostieta megmutatta őket.Maria Santos Gorrostieta  1 Nyilatkozatai szerint makacs tántoríthatatlansága, amivel nem volt hajlansó engedni a drogbárók zsarolásainak, elhunyt férje szellemi örökségéből és a gyermekei jövőjéért érzett felelősségérzetből fakadt. Mint mondta, a szabadság felelősséggel is jár, és ő nem kíván elszaladni előle.

Gorrostieta később újra férjhez ment, majd kongresszusi képviselőjelölt lett, de végül nem kapott elég szavazatot. Ezután eltűnt a közéletből, és idén megszűnt a rendőri védelme. A támadás november 9-én történt, a holttestét 17-én találták meg.

Kimaradt?