Óriási szerencsejáték-hálózatot számolt fel a kínai rendőrség

A kínai rendőrség felszámolta az utóbbi idők legnagyobb - határokon átnyúló - titkos, online szerencsejáték-hálózatát, amely több mint 500 milliárd jüanos vagyont halmozott fel működése során.

A virtuális bűnbarlangot csak a Kínában csaknem egymillió regisztrált felhasználó látogatta. A hálózatot működtető szindikátus felügyelete alá több mint 500, külföldön üzemeltetett, de a kínai közönséget megcélzó weboldal tartozott. 

A szerverközpont Tajvan szigetén volt, míg a sztenderd mandarint és a kantonit beszélő munkatársakat foglalkoztató ügyfélszolgálat Hongkongban, Thaiföldön, illetve a Fülöp-szigeteken fogadta a játékosok hívásait.

A 109-es művelet kódnevű akciót a rendőrség még tavaly indította el, s bár júliusban nagy számban vettek őrizetbe gyanúsítottakat, a felderítő munkáról és a hálózatot érintő részletekről csak kedden értesülhetett a nyilvánosság a közbiztonsági minisztérium tájékoztatásából.

A rendőrség elmondása szerint nehezítette a hatóságok munkáját, hogy a gyanúsítottak hamis személyazonossági igazolványokat használtak, mobiltelefonjaik kártyáit manipulálták, továbbá számítógépeiket, kommunikációs eszközeiket rendszeresen cserélték.

A nyomozás során kiderült, hogy a nyertesek csak saját bankszámlájukra kaphatták nyereményüket, ha pedig vesztettek, akkor az internetes oldalakon megadott számlákra kellett befizetniük. Akik ezt nem tették meg, azokat megfenyegették, de volt olyan, aki a pénzbehajtók fellépésének hatására az öngyilkosságba menekült.

Kapcsolódók

Kimaradt?