Legalább negyven halott egy buszbalesetben Franciaországban

Legalább negyven halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken - közölte a francia rendőrség. 

A buszon főként idős emberek utaztak, de  egyelőre nem tudni, hogy hányan, és azt sem, hogy milyen nemzetiségűek. 

A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. A rendőrség közlése szerint a jármű kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat.     

Az autóbuszban 49-en utaztak, közülük 42-en vesztették életüket, s a kamion sofőrje is meghalt a balesetben. 

Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, de az nem ismeretes, mennyire sérültek meg. A francia hírtelevíziók szerint csak három ember élte túl sértetlenül a balesetet. 

A busz nem sokkal a baleset előtt, péntek kora reggel indult egy közeli településről, és a dél-franciaországi Landes megyébe vitte kirándulni a helyi idősek klubjának a tagjait. 

Szemtanúk az I-télé francia hírtelevíziónak elmondták, hogy a baleset egy nagyon veszélyes kanyarban történt. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

Franciaországban 1982-ben nem volt ilyen súlyos baleset. 

A görögországi tartózkodáson tartózkodó Francois Hollande államfő és vezető politikusok is kifejezték együttérzésüket. Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere jelezte, hogy elindult a helyszínre.

 

Kimaradt?