Lezárták az M1-est Hegyeshalomnál az osztrák hatóságok (VIDEÓ)

Lezárták az osztrák hatóságok az M1-es autópályát Hegyeshalomnál Bécs felé hétfő reggel - tájékoztatott a honlapján a Magyar Közút Zrt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az autópálya 165-ös kilométerénél a Hegyeshalom felé közlekedőket az M15-ös autóútra tereli a rendőrség.

Az osztrák autópálya-kezelő tájékoztatása szerint hétfő reggel a burgenlandi rendőrség ismét lezárta a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt Bécstől Budapest felé, és közlésük szerint a másik irányban sem járható a sztráda, a várhatóan nagy menekültáradat miatt.

Lezárták, majd újra megnyitották as nickelsdorfi határátkelőt

Hétfőn reggel az osztrák autópálya-üzemeltető (Asfinag) lezárta, majd pár órával később újra megnyitotta a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt. 

A társaság hétfőn reggel, romániai idő szerint 9.45-kor zárta le a határátkelőt Bécstől Budapest felé, és közlésük szerint a másik irányban sem volt járható a sztráda. Az érintett osztrák útszakaszon négy kilométeres torlódás alakult ki, amely a határzár feloldásával azonnal megszűnt. 

Az Asfinag szóvivője nem zárta ki, hogy a nap további részében ismételten lezárják majd a határt, tájékoztatása szerint mindez attól függ, hogy lesznek-e emberek az autópályán.

Kimaradt?