BKV-jegyeket hamisított egy romániai férfi, letartóztatták

Letartóztatott a rendőrség egy román állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint BKV-jegyeket hamisított, és két feltételezett bűntársának segítségével árulta is a jegyeket Budapesten egy belvárosi üzletben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte a rendőrség honlapján, hogy tavaly május és idén június között egy Szent István körúti üzletben értékesítették a hamis jegyeket. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai és a rendőrök kedden jelentek meg az üzletben, és elfogták az ott dolgozó 21 éves fiatalembert.

Később előállították 25 éves társát is, aki a hamis jegyeket rendszeresen beszerezte a 32 éves, román állampolgárságú beszállítótól. A nyomozók az üzletben 681 feltételezhetően hamis vonaljegyet találtak, a beszállítónál pedig - akit szerdán őrizetbe vettek - 700 hamis jegy volt.

A beszállító ellen csalás, a két magyar fiatalember ellen hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség kezdeményezte a román állampolgár előzetes letartóztatását.

Kimaradt?