Idén nyáron sem megy szabadságra Ferenc pápa

Július elsejétől szünetelnek a Ferenc pápa által bemutatott reggeli misék és a szerdai általános audienciák is, de Ferenc pápa idén nyáron sem szakít időt magának pihenésre.

A vatikáni Szent Márta-házban bemutatott reggeli pápai szentmisék szeptembertől kezdődnek újra. A Szent Péter téren szerdánként tartott általános audienciák júliusban szünetelnek, Ferenc pápa augusztustól tartja meg ismét azokat.

A hívek addig is a vasárnap délben mondott imádság alkalmával találkozhatnak Ferenc pápával. Az állam- és kormányfőknek adott pápai magánaudienciák is szünetelnek. Kivételt egyedül július 3-a jelent, amikor a pápa a Szentlélekben való megújulás nevű karizmatikus mozgalom tagjaival találkozik.

Ferenc pápa szinte egész nyáron a Vatikánban marad, ahogyan 2013-as megválasztása óta teszi. Elődeivel ellentétben nem vesz ki magának pihenésre szánt időszakot. Az egyházfő július 5-e és 13-a között apostoli látogatásra utazik Ecuadorba, Bolíviába és Paraguayba.

XVI. Benedek nyugalmazott pápa július 14-ig Castel Gandolfóban, a Róma melletti pápai rezidencián pihen. Utána visszatér a Vatikánba.

 

Kimaradt?