Sandy után hóvihar gyötri Amerikában a keleti partot

Elérte a Nor'easter névre keresztelt lokális, hurrikánszerű vihar azokat a területeket, amelyek a legsúlyosabb csapást szenvedték egy héttel ezelőtt, a Sandy poszttrópusi hurrikán átvonulásakor.1107 noreaster

Az újabb vihar havat és szelet hozott az Egyesült Államok északkeleti részére. A hó szerda este kezdett esni, először Staten Islanden, majd Connecticut egyes részein, ahol húsz centiméternyi hó is lehullott. Az előrejelzések a part menti városokban 60 mérföld/órás széllökéseket jósolnak.

Az újabb természeti csapást ismét rendkívüli intézkedések előzték meg, mivel a Sandy hurrikán után még mindig legalább hatszázezer háztartásban nincs áram, a hó és a fagyponthoz közeli hőmérséklet pedig komoly veszélyt jelent a hajléktalanoknak. A Sandy hurrikán miatt kitelepített lakosok takarókkal és áramgenerátorokkal küzdenek a hideg ellen, miközben a Vöröskereszt a Sandy nagyjából 8500 áldozatát helyezte el sátrakban.

Az újabb vihar miatt ismét evakuálták New York lakosságát. Michael Bloomberg polgármester kedden elrendelte, hogy 24 órára zárják le a közparkokat és a metropolisz tengerpartjait, és bejelentette, hogy megpróbálják kiköltöztetni a legalacsonyabban fekvő területek lakosságát, igaz az evakuálás ezúttal nem kötelező érvényű, és nem érint akkora tömegeket, mint a Sandy idején.pb-121107-NEStorm-03.pjg.photoblog900

Közben Andrew Cuomo, New York állam kormányzója menesztette állásából a rendkívüli helyzetek hivatalának vezetőjét, miután kiderült, hogy a Sandy hurrikán utáni kárfelszámolás idején saját házának udvaráról takaríttatott el egy kidőlt fát, írja az MTI. Steven Kuhr az egész múlt hetet a szövetségi állam székvárosában, Albanyban töltötte, és onnan irányította a munkát.

Kimaradt?