Juncker coolságból pofozta fel és diktátorozta le Orbánt (VIDEÓ)

Jean-Claude Juncker a közvetlenségéről ismert - válaszolta Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság elnökének szóvivője kedden Brüsszelben az uniós testület sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, hogy miért nevezte Juncker diktátornak Orbán Viktort a múlt pénteken, amikor találkoztak Rigában az EU keleti partnerségi csúcstalálkozóján.

"Juncker elnök 33 éve van a politikában, 19 évig volt miniszterelnök, nagyon jól ismeri az Európai Tanács valamennyi tagját, szoros kapcsolat és kölcsönös bizalom köti őt össze mindegyikükkel, a közvetlenségéről és fesztelen stílusáról ismert. Én ezért nem hallanék ki ebből semmi mást. Ott voltam, és nem volt olyan érzésem, hogy emögött valódi sztori lenne" - mondta Szkínász. Amikor Juncker "cool stílusát" említette, a termet derültség töltötte be.

A szóvivő szerint ez a rendkívül hosszadalmas és fárasztó üdvözlési ceremónia "mókás része" volt. 

http://www.youtube.com/watch?v=juFxBhDSK9s

„Arról is tájékoztathatom önöket, hogy Orbán miniszterelnök nagyhercegnek szólította Juncker elnököt" - tette hozzá. Luxemburg, ahol Juncker korábban kormányfő volt, az állam hivatalos elnevezése szerint nagyhercegség.

Kapcsolódók

Kimaradt?