Turisták elleni merényletre készülő terroristákat vettek őrizetbe

 

Az egyiptomi hatóságok őrizetbe vettek öt terroristát, akik brit turisták elleni merényletre készültek az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyen - értesült a brit sajtó.1103 part Több londoni lap is azt írta szombaton internetes kiadásában, hogy a terrorelhárító rendőrség a gázai határ közelében tartóztatott le az al-Kaida terrorszervezethez kötődő dzsihadistákat (szent harcosokat), akik éppen rakétagránátokat és lőfegyvereket szereztek be, hogy karácsony előtt a négy évvel ezelőtti mumbai terrorcselekményekhez hasonló támadást hajtsanak végre brit turisták ellen Sarm-es-Sejkben. A mumbai merényletekben több mint 160 ember halt meg.

A brit lapok emlékeztetnek arra, hogy Ajman az-Zavahri, az al-Kaida terrorszervezet vezetője egy hete újabb erőszakcselekményekre buzdította követőit nyugati állampolgárok ellen.

A The Guardian című napilap azt írja, hogy a brit külügyminisztérium közepesről magas szintre emelte az Egyiptomban - kiváltképpen a Sínai-félszigeten - tartózkodó turistákra vonatkozó terrorfenyegetés szintjét.

A tárca szóvivője nem kommentálta a lapokban megjelent híreket. Közölte azonban, hogy a pénteken kiadott utazási figyelmeztetést "több forrásra" hagyatkozva adta aki a külügyminisztérium, s az nem vonatkozik a dél-sínai Sarm-es-Sejkre, illetve más közeli üdülőhelyekre, Tábára, Nuveibára és Dahabra.  {loadposition kampany}

Kimaradt?