Feljelentette Szegedi Csanádot a Jobbik

Feljelentést tett a Jobbik Szegedi Csanád, a párt volt politikusa ellen, aki ugyan a pártból kilépett, de jelenleg még a párt színeiben elnyert európai parlamenti mandátum birtokosa. A párt közleménye szerint Lenhardt Balázs és Kulcsár Gergely adott be feljelentést, miután az Ügyészség ezt nem tette meg.

"A Jobbik által elnyert EP mandátumot jogtalanul bitorolja, így a pártnak mindent el kell követnie, hogy lemondassa az árulót" - írták a közleményben, amelyben politikai halottnak és politikusbűnözőnek is nevezték a volt képviselőjüket.szegedi-csanad-qpr

Szegedi Csanádról korábban kikerült egy hangfelvétel, amelyen a zsidó származásáról beszélt. A Kettős Mérce nevű blogon nyilvánosságra került felvételen Szegedi Csanád arról beszélt egy Ambrus Zoltán nevű férfinak, hogy uniós forrásokból előnyöket tud biztosítani neki - feltehetőleg azért, hogy a zsidó származása ne kerüljön nyilvánosságra.

A Jobbik később azt közölte, hogy nem tartja gondnak a képviselő zsidó származását, azt viszont igen, hogy hazudott róla. A pénteken kiadott közlemény szerint "befolyással üzérkedés" és hivatali visszaélés gyanújával jelentették fel Szegedi Csanádot, de állítólag további súlyos bűncselekményről is tudomásuk van.

A párt közleménye szerint az Európai Csaláselleni Hivatal (OLAF) vizsgálata az EP-képviselő mandátumának elvesztéséhez fog vezetni, de erről pontosabb részleteket nem közöltek.

Kimaradt?