Pilóta és a másodpilóta verekedett össze az Air India Airbusán

Két pilótát felfüggesztettek az Air Indiánál, miután felszállás előtt összeverekedtek a pilótafülkében, majd ennek ellenére sem szakították meg az utat, írja az Independent.

A kapitány és a segédje vasárnap délután készülődtek a felszálláshoz Dzsaipur városában, amikor a vita kirobbant. A Times of India beszámolója szerint a másodpilóta ideges lett, miután mondták neki, hogy jegyezze fel a fontos adatokat, mint utasszám, súly és üzemanyag, és elkezdte verni a kapitányt – írja a vs.hu.

A kapitány ezt nem jelentette a központnak, hanem folytatta az AI 611 útját, és csak a landolás után szólt az esetről. Mindkettejüket felfüggesztették, és belső vizsgálatot indítottak. Az Air India ugyanakkor hivatalosan cáfolta az állításokat, szerintük csak vitatkozott a két kapitány.

Az indiai sajtónak a légitársaság munkatársai azt mondták, a másodpilóta korábban is keveredett hasonló összeszólalkozásokba, három éve például egy kapitányt felszólított, hogy jöjjön ki a cockpitből, szedje le a gallérjáról a csillagokat, és küzdjön meg vele. A mostani eset egy Airbus A320-as gépen történt, ugyanolyanon, mint amilyen a Germanwings járataként a francia Alpokban zuhant le.
 

Kimaradt?