Lecsúszott a kifutóról egy Airbus320-as, sokan megsebesültek

Landolás közben kicsúszott a leszállópályáról az Air Canada légitársaság egy Airbus A320-as gépe a kanadai Halifax repterén. Huszonöt embert kórházba szállítottak megfigyelésre és kisebb sérülések kezelésére, de néhány óra múltán már csak ötöt tartottak benn.

A gép helyi idő szerint szombat éjjel indult el Torontóból, és vasárnap hajnali háromnegyed 1-re ért az új-skóciai Halifaxbe, 133 utassal és ötfőnyi személyzettel a fedélzetén - közölte Twitter-üzenetében a légitársaság. Az Air Canada nem adott magyarázatot a balesetre, de hírek szerint a landolás idején bőséges hó hullott a városban, és a kanadai meteorológiai szolgálat figyelmeztetett a hóviszonyokra és a korlátozott látótávolságra.

"Örülünk, hogy nincs hír súlyos sérülésekről" - írta Twitterén a nemzetközi repülőtér, közölve, hogy a légikikötőt lezárták. Peter Spurway reptéri szóvivő hozzátette, hogy a gép viharos időjárási viszonyok közt landolt. "Elég nehezen szállt le, és kicsúszott a leszállópályáról" - mondta, de arra nem tudott felelni, hogy a pálya állapotának szerepe volt-e a balesetben. Annyit mondott még, hogy egy ideig áramszünet volt a repülőtéren.

Ugyanilyen típusú repülő zuhant le nemréga a Francia Alpoknál.

Kapcsolódók

Kimaradt?