Ezért tűnhetett el egy időre Vlagyimir Putyin

Egészséges fiúgyermeknek adott életet Alina Kabajeva, Vlagyimir Putyin orosz elnök titkos szeretője. Az egykori parlamenti képviselő jelenleg az orosz Nemzeti Médiacsoport vezetője. A Blick szerint az újszülött a pár harmadik közös gyermeke.

A Blick című svájci bulvárlap szerint a gyermekáldás magyarázatot adhat Putyin rejtélyes eltűnésére. Az orosz elnök március 5-e óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, egyes híradások betegségre hivatkoztak, ám ezt Putyin szóvivője határozattan cáfolta. Alina Kabajeva a svájci Szent Anna Klinkán hoza világra gyermekét, mely rendkívül népszerű intézmény az orosz gazdagok körében.

Vlagyimir Putyin magánélete az egyik legjobban őrzött "orosz államtitok". Már évek óta arról cikkezik az orosz sajtó, hogy Kabaljeva a titkos szeretője, de az elnök még válása után sem erősítette meg a híreszteléseket. A Blick állítja, hogy az újszülött a pár harmadik közös gyermeke, hiszen 2009-ben fiuk, 2012-ben pedig lányuk született.

Munka közben mutatta a televízió

A Reuters híradásai szerint Putyin már Oroszországban van, pénteken már az legfelsőbb bíróság elnökével is találkozott: egy közzétett rövid felvételen az orosz elnökön nem mutatkoztak betegség vagy rossz egészségi állapot jelei. Mosolygott és bólogatott Lebegyev szavaira, valamint néhány szót mondott a bírósági rendszerről.

Korábban az interneten azt követően kezdtek el pletykák terjedni Putyin egészségi állapotának romlásáról, hogy a Kreml szerdán bejelentette: az elnök elhalasztja a napokban tervezett kazahsztáni látogatását. Kazah kormánykörökből - névtelenül - olyan jelzések is érkeztek, hogy Putyin megbetegedett.

Az orosz államfő egy hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Utoljára március 5-én volt látható a nagyközönség számára, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozott Moszkvában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?