Pengével támadtak az Egyesült Államok szöuli nagykövetére

A dél-koreai főváros művészeti központjában készült beszédére Mark Lippert, az Egyesült Államok szöuli nagykövete, amikor egy ismeretlen férfi pengével rátámadott. A tettes az arcán és a csuklóján vágta meg Lippertet, az okozott sebesülés nem életveszélyes.

A 42 éves diplomata egy reggelivel egybekötött fórumon mondott beszédet. A támadó odalépett hozzá, arcán és csuklóján megvágta, és közben azt kiabálta, hogy „a két Koreát egyesíteni kell!". A férfit öltönyös biztonsági őrök tették ártalmatlanná. A dél-koreai rendőrség közölte, hogy a támadó 55 éves, és egy 25 centiméteres pengével támadta meg a nagykövetet. Miután letartóztatták, háborúellenes jelmondatokat kiabált. Egyelőre további részleteket nem közöltek vele kapcsolatban. 

A washingtoni külügyminisztérium szóvivője szigorúan elítélte a támadást, és közölte, hogy a nagykövetet kórházban ápolják. Barack Obama amerikai elnök pedig felhívta Lippertet, és mihamarabbi gyógyulást kívánt neki a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szerint.

Kimaradt?