Jogerős ítéletre vár a románokat kifosztó magyar rendőr

Hétfőn tárgyalja Debreceni Ítélőtábla annak a volt rendőr főtörzsőrmesternek a fellebbezését, akit első fokon tíz év börtönre ítéltek, mert több tettestársával együtt kirabolt két román férfit – írja a civishir.hu.

A vádlott, K. Zsolt 2009 elejétől 2012 végéig a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztály állományában, Nyírbátorban teljesített szolgálatot járőrvezetőként. A volt rendőr és társai megtudták, hogy a csengersimai határátkelőn Romániából Magyarországra rendszeresen, a hajnali órákban két román pénzváltó érkezik, ebből adódóan nagyobb összeget tartanak maguknál.

2012 októberének végén a vádlott és társi elhatározták, hogy a két román állampolgárt rendőrségi öltözetben, intézkedést színlelve megállítják és a náluk lévő készpénzt megszerzik. Így is lett. Megállították és igazoltatták B. Cristian és a mögötte autózó B. Ioan sértetteket, akiket az iratok bemutatására és a csomagtartó kinyitására kértek. Amikor B. Cristian kinyitotta az autó csomagtartóját, az egyik ismeretlen elkövető a fején megütötte, amitől a sértett néhány másodpercre elveszítette az eszméletét.

Amikor B. Ioan is kiszállt az autóból és a csomagtér kinyitásakor, az elkövetők megverték. B. Ioan autójából magukhoz vettek egy sporttáskát, amiben 4 millió forint értékű készpénz volt, majd beültek B. Cristian sértett autójába és elhajtottak. Az autóban szintén egy sporttáskában 2-3 millió forint közötti összeg volt, valamint a csomagtartóban további 20 millió forint és 20 ezer euró. A két sértett utánuk hajtott a másik gépkocsival, azonban a Szamosbecs határánál lévő hídnál szem elől tévesztették a járművet és az elkövetőket.

A sértettek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. A Nyíregyházi Törvényszék 2014 májusában K. Zsoltot két rendbeli társtettesként elkövetett rablás és társtettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Kimaradt?