Személyvonatok ütköztek Pozsonyban, tizenkilenc sérült

Összeüközött két személyvonat péntek délután a pozsonyi főpályaudvar közelében, tizenkilencen megsérültek. A Szlovák Vasúttársaság szerint az egyik szerelvény hátulról rohant bele a másikba.  mg 7585 copy 530

Az egyik mozdonyvezető bennrekedt a fülkéjében, őt a tűzoltók szabadították ki.

A főpályaudvaron több száz ember rekedt a baleset után, az információs táblák több mint egy órás késéseket jelentenek a pénteki csúcs közepén. A Pozsony-Érsekújvár és a Pozsony-Nagyszombat vonalon korlátozták a vasútforgalmat. A baleset a Nagyállomás és a Vinohrady állomás között történt, az egyik vonat hátulról rohant bele az előtte haladóba.

Petra Hrášková pozsonyi rendőrszóvivő szerint két ember komolyan, négyen közepesen komolyan, 10 személy pedig könnyebben sérült, ám a sebesültek száma tovább nőhet. A hírek szerint egyik mozdony vezetője beszorult a fülkébe. A baleset okait és körülményeit a rendőrség és a vasúttársaság vizsgálja. mg 7573 copy 530

„Pontosabb információkat a lehető leghamarabb közlünk” – mondta Hrásková. Sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a nap végéig egyik vágányt sem sikerül átjárhatóvá tenni, így az utazóknak meg kellene fontolniuk utazásuk elhalasztását, vagy más utazási módokat.

A baleset miatt az érintett szakaszról a gyorsvonatokat a Pozsony - Újváros (Nové Mesto) állomás irányába terelik, a személyvonatokat pedig buszokkal helyettesítik. A SITA hírügynökség szerint a Nagyállomásról induló vonatokat érinti az intézkedés.  A gyorsvonatok esetében legalább 100 perces késéssel kell számolni. A pótlóbuszok a Nagyállomás-Récse-Pozsonyszőllős (Hlavná stanica, Rača, Vajnory) vonalon közlekednek.

Egyelőre csupán a Magyarországról Csehországba tartó gyorsvonatokat érinti az elterelés, a belföldi gyorsvonatok egyelőre nem indulnak.

Kimaradt?