Hazaküldték Dubajból Victor Ponta csillagászati számláját

Egy Dubajban élő román a Facebook adatlapján tette közzé azt a közel 12 ezer lejes számlát, amelyet Victor Ponta és barátja, Sebastian Ghiță „termelt” szombaton hajnalban a helyi Cavalli Clubban. 

Mint korábban írtuk, a miniszterelnök az elnökválasztás második fordulóján elszenvedett vereség után pár napos szabadságot vett ki. Utóbb kiderült, hogy Victor Ponta az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, ahol vasárnap délután a helyszínen megtekinti a Forma-1-es idényt záró Abu-dzabi nagydíjat.

A versenyre várakozva a kormányfő és Sebastian Ghiță képivselő-üzletember (a România TV többségi tulajdonosa) meglátogatta a legelitebb szórakozóhelyeket. Viszont a dubaji Cavalli Clubban sem szabadulhatott a „román diaszpora átkától”, ugyanis előbb lefényképezték, majd pedig a fogyasztásukat igazoló állítólagos számlájukat is közzétették. 

Eszerint 6 Coca-colát, egy palack Vitel vizet, 4 pohár szénsavas vizet, egy 21 éves Chivas whisky-t, 2 Jagermeistert és egy Armand Gold pezsgőt fogyasztott az asztaltársaságuk. Összesen 12246 dirhamot fizettek, ami átszámolva közel 12 ezer lejt jelent. A legdrágább tétel messze az Armand Gold pezsgő volt, ami 7900 dirhamos árával a teljes fogyasztás kétharmadát jelentette. 

A számlát egy Dubajban élő román, Amon Mircea szerezte meg és tette közzé Facebook-oldalán. „Amint az várható volt, Ponta elvtárs belső fájdalmában elvonult egy kis vakációra, ahol nyugodtan elmélkedhet az egy liter olajjal és egy kiló cukorral megvásárolt szerencsétlen emberek sorsán. Alkalma lett volna időt tölteni a bánatos családdal, hiszen elveszítették a lehető legpénzesebb szerződésüket, a 'Románia üzletet'. Csakhogy meglepetés, a megnevezett elvtárs a legexkluzívabb dubaji szórakozóhelyen, a Cavalliban hozta rendbe megtépászott idegeit” – írja a dubaji román férfi.

Hozzátette: személy szerint nem tudta elmondani Pontának a véleményét, de voltak még olyan román állampolgárok, akik felismerték, és keresetlen szavakkal hozták tudtára, hogy mit gondolnak róla. 

Átszámolva közel 2700 eurót pengettek le. A dubaji Cavalli Club A 21 éves Chivas whisky Az Armand Gold ára: 8000 lej A Jagermeisterből csak két pohárral ittak. Fogyott a Coca-Cola is, 6 üveggel vettek összesen. A whisky mellé kellett a víz is. Négy pohár szódavizet is rendeltek.

Kimaradt?