Találgatások az EU-ban: ki veszi át a Nobel-békedíjat?

Amióta pénteken Oslóban bejelentették, hogy az Európai Unió a Nobel-békedíj idei kitüntetettje, azt találgatják, hogy ki fogja átvenni a díjat. Olaszországban Facebook-kampány indult azért, hogy az európai közösség egyik alapító atyjának tartott néhai Altiero Spinelli egykori asszisztense, későbbi politikai örököse, Pier Virgilio Dastoli legyen az. daltoli

"Nincs kétség, ha Altierio még életben lenne, ő lenne a legalkalmasabb arra, hogy Oslóba menjen. A második legjobb Virgilio, aki Altiero halála után őrködött Spinelli öröksége felett, és általa tovább élt annak elkötelezettsége valamennyi európai intézményi és társadalmi ügy iránt" - olvasható a Let Pier Virgilio Dastoli pick up the Nobel Prize in Oslo for Eu! elnevezésű Facebook-csoport lapján, amelyet Angelo Consoli, a Foundation on Economic Trends nevű alapítvány európai igazgatója hozott létre.

Altiero Spinelli (1907-1986) olasz politikai gondolkodó volt, döntő szerepet vállalt az európai föderalista mozgalomban, és meghatározó befolyással volt a második világháborút követő évtizedekben az európai integrációs folyamatra.

Kimaradt?