Jogerősen 12 év fegyház az újszülöttjét megölő börcsi nőnek

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a nőt, aki tavaly júliusban a kerti vécében szülte meg, majd abba lapáttal belenyomta gyermekét a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

Zólyomi Csilla tanácsa - helyben hagyva a Győri Törvényszék májusi döntését - elutasította a vádlott és védője azon felvetését, hogy a nő nem titkolta terhességét, de nem kapott semmilyen segítséget környezetétől.

A bíró kiemelte: a nő az erős vérzése miatt kihívott mentőknek, majd a rendőröknek sem volt hajlandó elárulni, hová rejtette a gyereket. Kifejtette: az asszony arra törekedett, hogy az újszülött meghaljon, noha tisztában kellett lennie azzal, hogy volna más megoldás is, hiszen két évvel korábbi, környezete számára a nyolcadik hónapban ismertté vált terhességéből született gyermekét örökbe adta. A bíró közölte: a cselekmény büntetésének középmértéke 15 év, így a 12 év fegyházzal az elsőfokú bíróság megfelelően vette figyelembe a vádlott enyhe fokú szellemi korlátozottságát.

A tárgyaláson a védő azt hangoztatta: a nő nem akarta megölni gyermekét, készült arra, hogy ruhákat vesz neki, csak rossz anyagi helyzete miatt erre nem volt módja. Ezzel szemben az ügyész arra helyezte a hangsúlyt, hogy az asszony esélyt sem adott a gyermeknek az életben maradásra cselekedetével.

Kimaradt?